Η επιστολή Β.Πλεξουσάκη προς τα Σωματεία


Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του προέδρου της Ιεράπετρας Β.Πλεξουσάκη  που   απέστειλε προς όλα τα σωματεία της Κρήτης.Εδώ αξίζει να τονιστεί πως το "Κρητικό μπάσκετ", είχε από την πρώτη στιγμή, την επιστολή στα χέρια του αλλά σεβόμενοι την επιθυμία του προέδρου της Ιεράπετρας (που δεν ήθελε να δημοσιευθεί αλλά μόνο να κοινοποιηθεί στα σωματεία,αφού αφορούσε μόνο αυτά -ήταν προτάσεις ανεπίσημα-), δεν την δημοσιεύαμε.Βλέποντας όμως σήμερα την επιστολή δημοσιευμένη και αφού ενημερώσαμε τον Β.Πλεξουσάκη ,την κοινοποιούμε στους αναγνώστες-επισκέπτες μας.





Αγαπητοί συνοδοιπόροι του Κρητικού μπάσκετ,  

ήρθε η ώρα να πάρουν τα σωματεία της Κρήτης , τις τύχες τους στα χέρια τους.

Όλοι εμείς που "ματώνουμε" καθημερινά για να προσφέρουμε όσον το δυνατόν καλύτερες συνθήκες άθλησης στα παιδιά των περιοχών μας, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ορίζουμε εμείς και τους κανόνες του παιχνιδιού.

 Έως τώρα, με τη δική μας ανοχή και τη δική μας αδιαφορία (και έχουμε τεράστια ευθύνη για αυτό), αφήσαμε να αποφασίζουν για εμάς κάποιοι που είτε εκπροσωπούσαν σωματεία-σφραγίδες, είτε δεν είχαν δουλειά να κάνουν και βλέποντας καρέκλες είπαν να καθίσουν, φτάνοντας να αντιμετωπίζουν τα σωματεία-"υπηκόους" σαν άλλοι "Καίσαρες", δυσανασχετώντας και μόνο που προσπαθούσαμε να πάρουμε το λόγο κάποιες φορές.

Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. (πρέπει να) είναι τα σωματεία της  και όχι οι κάθε λογής καρεκλοκένταυροι, ώστε επιτέλους να γίνει ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ επί της ουσίας και όχι μόνο στον τίτλο.

Αυτά που ζήσαμε στην περασμένη Γ.Σ.,  όπου με πολύ κόπο καταφέραμε μεν να μιλήσουν και να ψηφίσουν τα σωματεία για τα θέματα που τα απασχολούσαν , δεν καταφέραμε όμως να πείσουμε το "ιερατείο" του Δ.Σ. ότι εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για τις συνθήκες που θα αγωνίζονται οι αθλητές μας,   δεν μπορούν να επαναληφθούν, αν δεν θέλουμε να είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 Καλώ, λοιπόν, τα σωματεία της Κρήτης, να ορίσουν υποψηφίους σε ένα ψηφοδέλτιο που θα εκπροσωπούνται όλοι οι σύλλογοι, με τη ρητή δέσμευση  ότι και μετά τις εκλογές θα αποφασίζουν τα σωματεία δια των εκπροσώπων τους (εκλεγέντων και μη) για όλα τα θέματα που τα αφορούν.

 Θεωρώ ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εκπροσωπούν σωματεία ή τουλάχιστον να είναι αποδεκτοί από τους συλλόγους που θα θελήσουν να εκπροσωπηθούν στο ψηφοδέλτιο, σαν προσωπικότητες του χώρου, κάτι που μπορεί να διασφαλιστεί πάλι με διερευνητική ψηφοφορία στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

  Επίσης, οι υποψήφιοι να δεσμευτούν ότι μετά την εκλογή τους θα παρίστανται στα 3/5 τουλάχιστον των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Ένωσης και σε περίπτωση αδυναμίας τους να παραιτούνται πάραυτα χωρίς να χρειάζεται επίκληση των διαδικασιών του καταστατικού.

Για την εξυπηρέτηση μελών του νέου Δ.Σ. που θα εκπροσωπούν επαρχιακά σωματεία εκτός Ηράκλειου, προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνονται συνεδριάσεις της ΕΚΑΣΚ, κατά το δυνατόν, και σε άλλες πόλεις.  
  
Τέλος , τολμώ να προτείνω την καταβολή από τους εκλεγέντες ενός χρηματικού ποσού το ύψος του οποίου μπορεί να συζητηθεί,  σαν χορηγία προς την ΈΝΩΣΗ, ώστε να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα της νέας διαχειριστικής περιόδου (αλλά όχι για να πληρωθούν υποχρεώσεις και ελλείμματα που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση), ή (αλλά και ) την δέσμευση του νέου Δ.Σ. ότι αν στο τέλος της θητείας του έχει έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί από αυτό , θα καλυφθεί από το ενδεκαμελές Δ.Σ. ισόποσα.

Δέσμευση, λοιπόν, ξεκάθαρη ότι το νέο Δ.Σ. δεν θα χρεώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω την ήδη καταχρεωμένη ΈΝΩΣΗ.

Με δικλείδες όπως αυτές , καθώς και με άλλες που τυχόν θα προταθούν από εσάς, θα εξασφαλίσουμε ότι το νέο Δ.Σ. θα αποτελείται πλέον από ανθρώπους που θα θέλουν να προσφέρουν στο μπάσκετ της Κρήτης και να εργαστούν για αυτό, με πράξεις και όχι με λόγια.

Οι "τζάμπα μάγκες" πρέπει να τελειώνουν από το μπασκετικό χάρτη της Κρήτης (και όχι μόνο, βέβαια).

 Περιμένοντας, λοιπόν, τις προτάσεις σας , ξεκινώ, την προσπάθεια για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με αυτό το κείμενο, όντας οργισμένος από όλα αυτά που έχω βιώσει κατά τη διάρκεια της πενταετούς ενασχόλησής μου με τα μπασκετικά δρώμενα.

                                                                                                        Με εκτίμηση,
                                                                                          Πλεξουσάκης Βαγγέλης
                                                                                        Πρόεδρος Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.