ΣΥΔΚΑΚ:Διαμαρτύρονται στην ΕΚΑΣΚ και σφυρίζουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ,τα "εντός πόλης"

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης απέστειλε πριν λίγο στα ΜΜΕ  επιστολή με την οποία καταφέρεται και διαμαρτύρεται προς την ΕΚΑΣΚ,αφού είιχαν θέσει υπ ' οψην της Ένωσης  κάποια αιτήματα-προτάσεις, με σκοπό την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων μικρών κατηγοριών και τη λύση των εκκρεμοτήτων , αλλά η ΕΚΑΣΚ τους παρέπεμψε μετά τις εκλογές.
-Προφανώς η Ένωση θεώρησε οτι μια επιλεκτική συνέντευξη με τα περαγμένα του......προηγούμενου αιώνα θεωρούνται πιο σημαντικά απ ότι τα (δίκαια) αιτήματα των διαιτητών.







Αναλυτικά η επιστολή του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ προς τα ΜΜΕ :

"Τις προηγούμενες ημέρες ο Σύνδεσμος μας υπέβαλλε στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης κάποια αιτήματα-προτάσεις, με σκοπό την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων μικρών κατηγοριών και τη λύση των εκκρεμοτήτων που έχει σήμερα η ΕΚΑΣΚ προς τους διαιτητές. Αντ’ αυτού η Ένωση απάντησε αρνητικά, παραπέμποντας μας για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 9ης ή 10ης Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να απαντήσουμε με το παρακάτω έγγραφο το οποίο κοινοποιούμε προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για το Κρητικό Μπάσκετ.                                    

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

     Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε χθες ότι οι προτάσεις που σας υποβάλαμε με το υπ’ αριθμ. 92/22.9.2010 έγγραφο μας, δε βρήκαν ανταπόκριση απ’ το Διοικητικό σας Συμβούλιο, το οποίο εν ολίγοις δηλώνει αναρμόδιο να λάβει σοβαρές αποφάσεις που αφορούν στα επικείμενα πρωταθλήματα, τις οικονομικές υποχρεώσεις και τη συνεργασία με τους διαιτητές, παραπέμποντας για συζητήσεις στη νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες της Ένωσης. Θεωρούμε ότι, η στάση που τηρήσατε σ’ αυτό το θέμα δεν αρμόζει στις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια γι’ αναβάθμιση του αθλήματος και των διαιτητών–μελών μας. Όλα αυτά τα χρόνια που διοργανώνουμε «ανοικτά» επιμορφωτικά σεμινάρια, που προσφερόμαστε με μεγάλη διάθεση να πληροφορήσουμε όλες τις ομάδες στις προπονήσεις τους για τους ισχύοντες κανονισμούς και που διακρινόμαστε με την «ακέραια» και ηθική παρουσία μας στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.

Όπως σας έχουμε πληροφορήσει, εδώ κι αρκετό καιρό τα μέλη μας εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την «εκτόξευση» της οφειλής της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. προς τους διαιτητές (€ 40χιλ συνολικά, απ’ την περίοδο 2007-08). Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν ανέλαβε ο καθένας την ατομική του ευθύνη να μη διαθέτει το όχημα του σε αγώνες εκτός έδρας, δείχνοντας παράλληλα την γενικότερη απροθυμία καταβολής εξόδων χωρίς κανένα αντίκρισμα. Πλέον ΟΜΩΣ δεν πάει άλλο. Αν συνεχίσουμε με την ίδια τακτική, τους αμέσως επόμενους μήνες θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα γραφεία μας και να διακόψουμε τη λειτουργία του Συνδέσμου.

Δυστυχώς, η απόρριψη των προτάσεων μας - οι οποίες και θα έλυναν σε μεγάλο βαθμό τα μεταξύ μας προβλήματα – μας αναγκάζει να καταφύγουμε σε μέτρα που θα προασπίσουν την αξιοπρέπεια μας, αναμένοντας το προσεχές διοικητικό σχήμα της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. το οποίο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης πρωταθλημάτων, συζητώντας κι εφαρμόζοντας κοινά αποδεκτούς όρους. Εν’ όψει λοιπόν όλων των ανωτέρω, σε συνδυασμό με την έναρξη των πρωταθλημάτων που έχετε προγραμματίσει, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας αποφάσισε τα εξής:

1)       Σε ένδειξη καλής θέλησης προς τις ομάδες, για το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα μέλη μας θα διαιτητεύσουν μόνο όσα παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε γήπεδα όπου δεν απαιτείται μετακίνηση διαιτητών (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αρχάνες). Στα παιχνίδια αυτά οι διαιτητές θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, χωρίς να λάβουν καμία αμοιβή απ’ το γηπεδούχο σωματείο.

2)       Απ’ το επόμενο Σαββατοκύριακο και μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που θ’ αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, τα μέλη μας θα απέχουν από όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων.

Ζητούμε συγνώμη απ’ όλα τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της Κρήτης για την αναστάτωση που προκαλούμε στο πρόγραμμα τους, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε ενέργειες οι οποίες θα αφυπνίσουν τουλάχιστον τη συνείδηση όσων απέμειναν να ασχολούνται με το άθλημα που υπηρετούμε.»"


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.